Finanční analýza Českých drah - Jurek, Martin (2011)
Tématem této diplomové práce je posouzení hospodaření konsolidované skupiny Českých drah za sledované období let 2005 -- 2009. První část práce seznamuje čtenáře se strukturou a minulostí skupiny za sledované období, dále následují části věnované samotné finanční analýze. Ta je rozdělena na základní metody finanční analýzy, bankrotní a bonitní modely a analýzu výkonnosti dle metodiky Quelle. Závěr práce se zabývá pohledem do budoucna a transformačním programem Vize 2012.