Finanční krize a její dopady vývoj veřejných financí - Tomášková, Martina (2011)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat dopad finanční krize na veřejný sektor, zejména na veřejné výdaje a státní rozpočet. V první části je rozebírána hypoteční krize a její příčiny. Dále je analyzován její vliv na finanční sektor a vznik finanční krize, která se následně přelila i do reálné ekonomiky a způsobila tak vznik ekonomické recese. Druhá část je věnována záchranným opatřením na podporu ekonomiky a finančního sektoru a hodnocení jejich efektivnosti. Poslední, třetí část, se zabývá dluhovou krizí vyspělého světa a jejími možnými řešeními.