Finanční krize a její dopady vývoj veřejných financí - Tomášková, Martina; Bič, Josef; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat dopad finanční krize na veřejný sektor, zejména na veřejné výdaje a státní rozpočet. V první části je rozebírána hypoteční krize a její příčiny. Dále je analyzován její vliv na finanční sektor a vznik finanční krize, která se následně přelila i do reálné ekonomiky a způsobila tak vznik ekonomické recese. Druhá část je věnována záchranným opatřením na podporu ekonomiky a finančního sektoru a hodnocení jejich efektivnosti. Poslední, třetí část, se zabývá dluhovou krizí vyspělého světa a jejími možnými řešeními.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses