Role lidského kapitálu v procesu offshoringu na příkladu Česka a Rumunska - Vaněčková, Eva (2011)
Bakalářská práce podává ucelený pohled na rozdíly v kvalitativní úrovni lidského kapitálu v České republice a Rumunsku. Práce porovnává faktory v oblasti lidského kpitálu, které souvisejí s rozhodnutím investora o offshoringu do dané země. Poskytuje náhled na vývoj lidského kapitálu zemí v budoucnosti, jeho efektivního využití nebo v opačném případě zhoršení jeho konkurenceschopnosti.