Role Evropské unie v izraelsko-palestinském mírovém procesu - Svobodová, Lucie (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá rolí, kterou má Evropská unie v řešení konfliktu mezi Státem Izrael a Palestinskou samosprávou. Obsahuje nastínění historického působení evropských států v oblasti, především se ale zabývá děním aktuálním. Přináší přehled jak bilaterálních, tak multilaterálních vztahů EU se Státem Izrael a Palestinskou samosprávou a zabývá se analýzou nejaktuálnějšího dění v regionu, do které zahrnuje i problematiku revolucí v arabském světě z roku 2011. V závěrečné části pak nabízí výhled do budoucna a zároveň prezentuje několik doporučení k tomu, jaká by mohla být činnost EU v oblasti.