Analýza dostupnosti informací vybraných dopravních společností - Buman, Tomáš (2011)
Tato diplomová práce se zabývá dostupností informací na webových stránkách sektoru dopravních firem působících na poli osobní přepravy. Pozornost je věnována sestavení metodiky pro tvorbu webové analýzy s výrazným důrazem na dostupnost informací a uspokojení informačních potřeb širšího spektra uživatelů. Tato metodika byla otestována na webových stránkách třech dopravních firem, konkrétně se jedná o CDS Náchod, Eurolines a České dráhy. Testovaná metodika může dále sloužit buď pro analýzy dalších dopravních firem, nebo též jako návod pro tvorbu nových webů firem působících v dopravním sektoru. Při úpravě informačních potřeb je možné tuto metodiku také použít pro analýzy webových stránek libovolného sektoru.