Indické vládní programy pro rozvoj - srovnání teorie a praxe - Fiřtová, Lenka (2011)
Práce se zabývá rozborem vybraných indických vládních programů pro rozvoj. V první kapitole je stručně charakterizována ekonomická a sociální situace Indie. Druhá kapitola se zabývá vývojem a měřením chudoby a určením potenciálních beneficientů programů. Třetí kapitola rozebírá dva vybrané programy, konkrétně Targeted Public Distribution System (program pro příděly potravin chudým) a Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (program s cílem zajistit zaměstnání pro každou domácnost).