Indické vládní programy pro rozvoj - srovnání teorie a praxe - Fiřtová, Lenka; Šaroch, Stanislav, 1970-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá rozborem vybraných indických vládních programů pro rozvoj. V první kapitole je stručně charakterizována ekonomická a sociální situace Indie. Druhá kapitola se zabývá vývojem a měřením chudoby a určením potenciálních beneficientů programů. Třetí kapitola rozebírá dva vybrané programy, konkrétně Targeted Public Distribution System (program pro příděly potravin chudým) a Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (program s cílem zajistit zaměstnání pro každou domácnost).
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses