Franšízing ako forma vstupu na trh - Kováčiková, Petra; Turnerová, Lenka, 1957-; Krajča, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom práce je poskytnúť nový zdroj informácií pre podnikateľov, ktorý sa rozhodli vstúpiť na český trh s luxusným tovarom prostredníctvom franšízy, uľahčiť orientáciu na svetovom i českom trhu s luxusom a zakladanie franšízového podniku v oblasti luxusného tovaru. Práca sa postupne zameriava na teóriu franšízingu, analýzu svetového i českého trhu sa luxusom a na prevádzkový manuál značky s luxusným oblečením. K analýze trhu s luxusom boli použité hlavne štúdie spoločností Bain & Co., ktoré mapujú svetový trh s luxusným tovarom od r.2003 a Ipsos Tambor, ktoré poskytujú informácie o českom trhu. Franšízing je jednoznačne vhodná forma vstupu na nové trhy s luxusným oblečením aj keď nastal v oblasti luxusu odklon od veľkoobchodu a pozvoľna narastá podiel maloobchodu v rámci jednotlivých značiek. V neposlednej rade umožňuje práca nahliadnuť do prevádzky jedného z obchodov a poodhaliť, ako by mohol vyzerať prevádzkový manuál luxusnej značky so širokým sortimentom.
Vedoucí práce: Lenka Turnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses