Specifika financování církevního sboru - Mičková, Martina; Boukal, Petr, 1962-2022; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá specifiky financování v Českobratrské církvi evangelické. Popisuje a srovnává jednotlivé položky z výkazů zisků a ztrát především pomocí absolutních ukazatelů. V první části textu je krátce věnována pozornost neziskovému sektoru a zařazení církevních organizací do něj. Následují kapitoly, které se již věnují poslání církevních organizací, jejich právnímu zajištění a modelům, které mezi sebou může církev a stát mít. Dále je stručně popsána historie a struktura ČCE. Na teoretickou část textu navazuje část praktická, která se zabývá financováním sboru Českobratrské církve evangelické v Horní Krupé. Zde jsou analyzovány jednotlivé položky nákladů a výnosů a jejich vývoj v čase. Práce dále obsahuje porovnání s podobným sborem ČCE v Chrudimi. Na závěr je způsob financování sborů zhodnocen.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses