Analýza a návrh portálu pro handicapované - Staněk, Miroslav; Molnár, Zdeněk, 1939-; Trčka, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Hlavním cílem této diplomové práce je vytvořit podklady pro realizaci projektu, jehož výstupem bude webový portál pro handicapované spoluobčany a lidi se specifickými potřebami jako jsou senioři, cizinci a další. Zmíněné podklady tvoří především analytická část projektu a popsání a realizace většiny činností, které jsou nějakým způsobem spojené s prací analytika. Mezi nejdůležitější přínosy diplomové práce patří obeznámení se s problematikou handicapovaných lidí, se současnou dostupností důležitých a relevantních informací v rámci této oblasti a především návrh a doporučení pro zdokonalení současné situace. Tato diplomová práce je v neposlední řadě nezanedbatelným přínosem pro řešení celkového projektu, neboť obsahuje jeho podstatnou část. Práce je rozdělena do několika ucelených a navzájem navazujících bloků. V úvodu jsou popsány cíle a důvody zvolení daného tématu a nutné předpoklady a omezení realizace diplomové práce. Dále pak autor identifikuje informační potřebu možných uživatelů portálu, důraz je kladen především na stav a počet handicapovaných občanů České republiky. Jednou z důležitých součástí této práce je sestavení a popsání plánu projektu, který zahrnuje činnosti a události nutné k realizaci celkového řešení. Zbývající struktura práce je stanovena sledem etap a činností, které jsou popsány v plánu projektu. V závěru dochází ke zhodnocení úrovně dosažení cílů práce a podrobné identifikaci přínosů.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses