Obchod emisními povolenkami ve světě souvislosti a hodnocení - Havelková, Tereza; Cihelková, Eva, 1952-; Musil, Dalibor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku emisního obchodování a nabízí analýzu vybraných modelů, jejichž cílem je snížit emise skleníkových plynů. Konkrétněji se práce zabývá těmito modely -- systém užívaný v rámci Kjótského protokolu, Evropský systém emisního obchodování, Regionální iniciativu skleníkových plynů, Západní klimatickou iniciativu a Tokijský systém emisního obchodování. Cílem práce je analyzovat tyto modely, zhodnotit jejich výhody a nevýhody a zvážit myšlenku vytvoření jednoho uceleného modelu. Druhotným cílem je pak odhad budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses