Konkurenceschopnost EU ve světové ekonomice se zvláštním zaměřením na Švédské království - Šidák, Martin; Neumann, Pavel, 1956-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
V dnešním globalizovaném světě se každý snaží být lepší než ten druhý, avšak, kdo je lepší? Tuto ekonomickou veličinu nám udává konkurenceschopnost. Způsoby zvyšování konkurenceschopnosti se stát od státu liší. Neexistuje manuál, jak dosáhnout vyšší životní úrovně obyvatel nebo vyšší ekonomické výkonnosti státu. Zprávy o konkurenceschopnosti jednotlivých zemí jsou publikovány každoročně různými světovými organizacemi, které sestavují žebříčky nejvíce konkurenceschopných zemí. Evropská unie v tomto směru vydala v roce 2000 Lisabonskou strategii, která měla pomoci EU stát se nejkonkurenceschopnější ekonomikou na světě.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses