Voda jako základní lidské právo? Příklad Jihoafrické republiky - Novotná, Aneta; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Voda je den ode dne důležitějším tématem na mezinárodních konferencích a její nedostatek obrací pozornost mezinárodního společenství zejména k Africe. Tato práce pojednává o cestě k právu na vodu v rámci institucí OSN. Rozebírá Všeobecný komentář č. 15 a obsah lidského práva na vodu. Popisuje postoje různých zemí k tomuto právu. Konkrétně se soustředí na implementaci tohoto práva v Jihoafrické republice od 90. let 20. století až po současnost. Připomíná některé klíčové okamžiky, které potvrdily existenci práva na vodu. Kromě právního rámce a celkové vodní politiky JAR zmiňuje i některé současné problémy, se kterými se tato země potýká.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses