Připojištění k životnímu pojištění - Lidmaňská, Kateřina; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Kiovský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá připojištěním k životnímu pojištění. V první kapitole se zaměřuji na vznik životního pojištění a na počet subjektů působících na českém pojistném trhu nyní v porovnání s minulostí. Ve druhé kapitole člením životní pojištění do určitých skupin a vysvětluji rozdíly mezi pojištěním a pojišťovnictvím. Ve třetí kapitole vymezuji podstatu životního pojištění, vysvětluji důležité pojmy související s pojišťovnictvím a uvádím podoby životního pojištění, jaké jsou k vidění v současnosti. Čtvrtá kapitola patří společnosti Partners For Life Planning, a. s., a jejím obchodním partnerům. V poslední kapitole se zabývám připojištěním invalidity a připojištěním trvalých následků úrazu. U obou připojištění začínám s vysvětlením daného pojištění, dále pokračuji analýzou produktů u zkoumaných pojišťoven a zakončuji srovnávací tabulkou a shrnutím.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses