Jak si založit podnik - Kokešová, Tereza (2011)
Cílem práce je podat ucelený přehled o činnostech, které předcházejí samotnému založení podniku a ověřit životaschopnost konkrétního podnikatelského záměru. Teoretická část je zaměřena na definici základních pojmů, rozbor právního prostředí podnikání v České republice, podnikatelský plán a event management. Praktická část je pak tvořena popisem konkrétního podnikatelského projektu na založení podniku, jehož hlavní činností bude event management. Skládá se z volby názvu společnosti, volby právní formy podnikání, postupu založení společnosti a podnikatelského plánu.