Interní audit ve veřejné správe - Neumann, Miroslav (2011)
V diplomové práci se zaměřuji na oblast interního auditu ve veřejné správě v České republice. V teoretické části se zabývám pojmem auditu, definicemi a jeho vývojem. Dále se věnuji Standardům, Etickému kodexu a systému pro vnitřní finanční kontrolu ve veřejné správě (PIFC). Jako hlavní cíl diplomové práce jsem si vytyčil poskytnutí uceleného obrazu o interním auditu na Krajském úřadu Jihočeského kraje. V praktické části uvádím postavení interního auditu, jeho činnosti u výše uvedeného úřadu veřejné správy. Na konkrétním příkladu uvádím jednotlivé fáze provádění auditu.