Specifika ekonomiky Jihoafrické republiky - Buřič, Vojtěch; Pavlík, Petr, 1957-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zaobírá specifiky ekonomiky Jihoafrické republiky. Je rozdělena do tří kapitol - první kapitola uvádí základní charakteristické rysy země a její historii, zejména období budování státu a apartheidu. Druhá část této práce pojednává o největších přednostech ekonomiky Jihoafrické republiky a o největších jejích problémech, které výrazně zužují a znemožňují rychlejší vývoj hospodářství. Čtenář se setká nejen s analýzou těžebního průmyslu, energetiky, nezaměstnanosti, chudoby, příjmové nerovnosti, kriminality a AIDS, ale i s trendy těchto vybraných oblastí a komparací se světem. Třetí kapitola předkládá shrnutí o mezinárodním obchodě a mezinárodních kooperačních aktivitách Jihoafrické republiky. Cílem práce je seznámit čtenáře s vývojem nejvýznamnějších oblastí ekonomiky nejsilnějšího afrického státu a s jeho perspektivy do budoucna.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses