Vývoj platební bilance České republiky v letech 2000 - 2009 - Hofírková, Lucie; Jiránková, Martina, 1967-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje platební bilance České republiky v letech 2000 -- 2009. První kapitola je teoretická a věnuje se vymezení pojmu platební bilance, struktuře platební bilance a základním principům vnější ekonomické rovnováhy. Druhá, praktická, kapitola hodnotí platební bilanci jako celek a popisuje vývoj jednotlivých položek platební bilance v letech 2000 -- 2009 v souvislostech s událostmi ovlivňujícími českou ekonomiku. Třetí kapitola se zabývá tvarem vnější ekonomické rovnováhy České republiky. Věnuje se tedy nejvýznamnějším saldům platební bilance, investiční pozici země a její zahraniční zadluženosti.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses