Analýza nakládání s biologicky rozložitelným komunálním odpadem města Zlína - Přikrylová, Jana; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá nakládáním s biologicky rozložitelným komunálním odpadem (dále jen "BRKO") ve městě Zlíně. Úvod práce popisuje pojmy týkající se této problematiky obecně a legislativu upravující nakládání s odpady. Zmiňuje se také o environmentálních dopadech skládkování BRKO. Dále se zabývá způsoby sběru BRKO a možnostmi jeho zpracování. Klíčová část práce popisuje současný stav nakládání s BRKO ve městě Zlíně. Analyzuje dosavadní projekty sběru BRKO realizované městem z hlediska jejich ekonomické efektivnosti. Prognózuje předpokládaný vývoj množství BRKO v dalších letech v návaznosti na Plán odpadového hospodářství, který ukládá omezit skládkování biologicky rozložitelných odpadů. Cílem práce je na základě získaných poznatků se pokusit navrhnout optimální systém sběru a možnosti zpracování BRKO pro město Zlín, pokud by se separace rozšířila na celé území města a vyhodnotit navrhovaný systém z hlediska ekonomických a environmentálních přínosů.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses