Ekonomická politika USA v současné krizi - Bachledová, Andrea (2011)
Bakalářská práce shrnuje dosavadní vývoj současné ekonomické krize ve Spojených státech amerických. Pojednává o jejích příčinách a hlavních projevech jako byly masivní zabavování předlužených nemovitostí či krachy významných finančních institucí. Dále popisuje hlavní protikrizová opatření jak z fiskální tak z monetární politiky. Na závěr se snaží jejich dopady na ekonomiku vyhodnotit a popsat současný stav hospodářství na základě hlavních makroekonomických ukazatelů.