Ekonomická politika USA v současné krizi - Bachledová, Andrea; Adámková, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce shrnuje dosavadní vývoj současné ekonomické krize ve Spojených státech amerických. Pojednává o jejích příčinách a hlavních projevech jako byly masivní zabavování předlužených nemovitostí či krachy významných finančních institucí. Dále popisuje hlavní protikrizová opatření jak z fiskální tak z monetární politiky. Na závěr se snaží jejich dopady na ekonomiku vyhodnotit a popsat současný stav hospodářství na základě hlavních makroekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses