Leasing versus úvěr - Klímková, Veronika; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Cardová, Zdena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tématem diplomové práce je "Leasing versus úvěr". V první části pojednává relativně samostatně o leasingu a úvěru z hlediska jejich základního vymezení a způsobů účtování. Dále se zabývá daňovými a legislativními změnami, které ve sféře leasingu a úvěru během posledních let nastaly. Stěžejní část práce je věnována porovnání samotných rozdílů mezi leasingem a úvěrem. Jsou zde uvedeny výhody a nevýhody obou forem financování, přitom hlavní pozornost je zaměřena na rozhodování podniku mezi leasingem a úvěrem při pořizování investice. Bude představena metoda čisté výhody leasingu a metoda diskontovaných výdajů na leasing a úvěr. Využití těchto metod je předvedeno na praktickém příkladu.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses