Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců - Mudříková, Zuzana (2011)
Tématem diplomové práce je vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve společnosti poskytující logistické služby. Společnost si nepřála být jmenována, a proto byla pro účely diplomové práce nazvána NOVACS. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů, vztahů a souvislostí týkajících se problematiky vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Metodologie použitá v teoretické části zahrnuje analýzu odborné literatury a dostupných doplňujících dokumentů. Obsahem praktické části je analýza systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v oddělení informačních technologií společnosti NOVACS. Tyto praktické skutečnosti jsou porovnávány s poznatky z teoretické části práce. Systém vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve společnosti NOVACS je zkoumán a posuzován z pohledu vrcholového manažera IT oddělení, jehož pracovní výkon z oblasti vzdělávání a rozvoje zaměstnanců je v práci taktéž analyzován. Výsledkem praktické části jsou zjištěné klady i nedostatky systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve společnosti NOVACS, a na ně navazující rady a doporučení ke zlepšení tohoto systému od autorky práce.