Alternativní pohony automobilů - Wachal, Ondřej; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá alternativními pohony automobilů, které získávají v současné době stále větší popularitu. Vzhledem k omezeným zásobám ropných nalezišť automobilky obrací svou pozornost k vývoji alternativních pohonů, které by byly nezávislé na vyčerpatelných zdrojích. Cílem práce bude zejména porovnání ekonomické efektivnosti současných alternativních pohonů, mezi které patří zejména hybridní pohony, čistě elektrické pohony, ale také jednotky na stlačený plyn nebo biopaliva, se současnými konvenčními pohony. Toto porovnání provedu z pohledu koncového spotřebitele, který se rozhoduje o nákupu alternativního pohonu zejména kvůli jeho udávané úspoře nákladů. Neméně důleţitou částí bude hodnocení, zda jsou alternativní pohony skutečně příznivější pro ţivotní prostředí a jsou započítány skutečně všechny náklady. Pro tento rozbor mi poslouţí různé odborné studie, které se zabývají problematikou šetrnosti alternativních pohonů k ţivotnímu prostředí.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses