Finanční benchmarking - Kálalová, Zuzana (2011)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace podniku PROTON, s.r.o., který se zabývá výrobou oken. Práce je rozdělena na dvě části, kde první část obsahuje teoretické informace o finanční analýze a metodách využitých v části praktické. Ta pak obsahuje podrobný popis analyzované společnosti, jejího okolí a samotnou analýzu. Vedle rozboru podnikových finančních ukazatelů bylo provedeno srovnání s odvětvím (OKEČ 25 / CZ-NACE 22) a to na základě Benchmarkingového diagnostického systému INFA. V závěru práce jsou na základě zhodnocení celkové finanční situace podniku vyzdvihnuty jeho silné a slabé stránky a jsou navrhnuta možná řešení a zlepšení.