Nelegální operace na kapitálových trzích - Dryml, Lukáš; Musílek, Petr, 1965-; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce se bude zabývat nelegálními operacemi a praktikami, které jsou prováděny na kapitálovém trhu v České republice. Kapitálové trhy v České republice jsou poměrně mladé odvětví finanční trhu. I přes neustále se zlepšující regulaci a dohled dochází k porušování zákonem stanovených pravidel. Diplomová práce definuje základní znaky nelegálních praktik, které souvisejí s investováním na kapitálových trzích a zaměří se zejména na nelegální praktiku nadměrného obchodování. Diplomová práce se popíše na vztah mezi investorem a brokerem od prvotního kontaktu až po okamžik odejmutí licence obchodníku s cennými papíry a následnou činnost investora. V průběhu tohoto procesu diplomová práce věnuje pozornost systému odměňování brokera, porovná výši poplatků za obchodování mezi vybranými obchodníky s cennými papíry. Na konci diplomové práce se autor pokusí navrhnout řešení problému souvisejícího s nelegální praktikou nadměrného obchodování.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses