Východoázijská kríza v Južnej Kórei a úloha medzinárodných inštitúcií v jej riešení - Zoller, Martin (2011)
Cieľom tejto práce je poskytnúť hlbší pohľad na úlohu, ktorú zohrali medzinárodné organizácie, predovšetkým Medzinárodný menový fond, pri riešení krízy v Južnej Kórei a objektívne zhodnotiť ich počínanie. V prvej kapitole je popísaný hospodársky vývoj v historickom kontexte a následné príčiny krízy v Južnej Kórei. Druhá časť je venovaná samotnému priebehu krízy, jej dopadom na hospodárstvo a tiež opatreniam, ktoré boli kórejskou vládou prijaté. Taktiež je v tejto časti popísaná reakcia reakcia Medzinárodného menového fondu ako hlavnej medzinárodnej inštitúcie, ktorá pripravila záchranný projekt. Tretia časť sa sústreďuje na agendu Washingtonského konsenzu a návrh jej zmien.