Východoázijská kríza v Južnej Kórei a úloha medzinárodných inštitúcií v jej riešení - Zoller, Martin; Jiránková, Martina, 1967-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom tejto práce je poskytnúť hlbší pohľad na úlohu, ktorú zohrali medzinárodné organizácie, predovšetkým Medzinárodný menový fond, pri riešení krízy v Južnej Kórei a objektívne zhodnotiť ich počínanie. V prvej kapitole je popísaný hospodársky vývoj v historickom kontexte a následné príčiny krízy v Južnej Kórei. Druhá časť je venovaná samotnému priebehu krízy, jej dopadom na hospodárstvo a tiež opatreniam, ktoré boli kórejskou vládou prijaté. Taktiež je v tejto časti popísaná reakcia reakcia Medzinárodného menového fondu ako hlavnej medzinárodnej inštitúcie, ktorá pripravila záchranný projekt. Tretia časť sa sústreďuje na agendu Washingtonského konsenzu a návrh jej zmien.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses