Možnosti využití areálu zámku Žďár nad Sázavou pro nabídku zážitkových programů v cestovním ruchu - Kesnerová, Martina (2011)
Diplomová práce je zpracována s hlavním cílem navrhnout zážitkové programy pro areál zámku ve Žďáře nad Sázavou. Práce je členěna do šesti kapitol. Teoretická část se věnuje vysvětlení pojmu zážitek, jeho hlavních specifik a významu pro cestovní ruch. Následující kapitola se zabývá možným využitím zážitkové pedagogiky v cestovním ruchu a objasněním základních principů a metod tohoto pedagogického odvětví. Další část popisuje příklady již existujících zážitkových programů a charakteristiku města Žďár nad Sázavou a areálu zámku z pohledu cestovního ruchu. Na základě poznatků z teoretické části jsou následně vytvořeny zážitkové programy, určené především pro segment školních skupin.