Rozbor využití obnovitelných zdrojů energie v České republice - Vašek, Michal (2011)
Cílem této bakalářské práce je představit čtenáři současnou koncepci energetického mixu České republiky, jeho vývoj a předpoklady pro vývoj do budoucna. Bude provedena analýza energetické politiky se zaměřením na obnovitelné zdroje energie, kde budou uvedena jednotlivá pozitiva a negativa. Dále bude energetický plán do budoucna porovnán s vybranými státy EU.