Rozbor kolapsov akciových trhov - Ivanová, Jarmila; Musílek, Petr, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalárska práca Rozbor kolapsov akciových trhov je zameraná na rozobratie javov, keď dochádza k náhlym poklesom akciového trhu, tzv. krachom alebo kolapsom. Teoretická časť práce sa zaoberá definíciou kolapsu akciového trhu a pokračuje vysvetlením vzniku a príčin týchto kolapsov pomocou teórie špekulatívnych bublín. Teória špekulatívnych bublín sa zameriava na psychológiu a správanie investorského publika. Objasnenie vzniku špekulatívnej bubliny je v práci popísané pomocou davovej psychológie Gustava Le Bona a teórie hlučného obchodovania. Ako priamy rozpor s existenciou špekulatívnej bubliny je tu zmienená teória efektívnych trhov. Predmetom analytickej časti práce je skúmanie akciového trhu za účelom rozboru konkrétnych kolapsov akciových trhov, ich príčin, okolností a dôsledkov.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses