Analýza ekonomických přínosů greenways a dálkových tras na základě metodiky EU - Libusová, Anna; Jarolímková, Liběna; Mourek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cykloturistika představuje pro Českou republiku příležitost, jak oslovit nové turistické segmenty s relativně vyšší kupní silou a přilákat turisty do regionů. Pro zaostalejší jinak ne příliš turisticky atraktivní venkovské oblasti je cykloturistika příležitostí k ekonomickému rozvoji. Navíc se jedná o jeden z nejoblíbenějších způsobů udržitelného cestovního ruchu, šetrného k životnímu prostředí i místním komunitám. Česká republika má však stále rezervy v cykloturistické infrastruktuře. Překážkou při získávání investic na její rozvoj je nedostatek ekonomických argumentů mluvících ve prospěch budování cyklostezek. Cílem této práce je navrhnout způsob, jak přínosy cykloturistické infrastruktury kvantifikovat respektive převést do řeči ekonomů. Výstupem práce tedy nejsou výsledky průzkumu, ale návrh metodiky, na jejímž základě by měla proběhnout analýza mnohem rozsáhlejší a lépe využitelná.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses