Daně ze zisku - Litvanová, Lucie (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou účtování a vykazování daní ze zisku, jejich vlivem na výsledek hospodaření a postupem zjišťování odložené daně z pohledu českých předpisů i Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IAS/IFRS). Nejprve jsou v práci popsána teoretická východiska a identifikovány rozdíly mezi českým a mezinárodním pojetím účetních předpisů týkajících se daní z příjmů. Teoretické poznatky jsou doplněné o ilustrativní příklady a dále aplikovány v praktické části při analýze daní ze zisku v účetních závěrkách dvou leteckých společností -- Českých aerolinií a Travel Service. Analyzovaným účetním obdobím je kalendářní rok 2009 v porovnání s rokem předchozím.