Daně ze zisku - Litvanová, Lucie; Randáková, Monika, 1966-; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou účtování a vykazování daní ze zisku, jejich vlivem na výsledek hospodaření a postupem zjišťování odložené daně z pohledu českých předpisů i Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IAS/IFRS). Nejprve jsou v práci popsána teoretická východiska a identifikovány rozdíly mezi českým a mezinárodním pojetím účetních předpisů týkajících se daní z příjmů. Teoretické poznatky jsou doplněné o ilustrativní příklady a dále aplikovány v praktické části při analýze daní ze zisku v účetních závěrkách dvou leteckých společností -- Českých aerolinií a Travel Service. Analyzovaným účetním obdobím je kalendářní rok 2009 v porovnání s rokem předchozím.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses