Remitence a jejich porovnání s ODA ve vybraných zemích západní Afriky - Řezníček, Vít; Pavlík, Petr, 1957-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Obsahem této bakalářské práce je porovnání remitencí a oficiální rozvojové pomoci v Ghaně a v Nigérii. Práce je rozdělena na tři části. V první části je čtenář seznámen s teoretickou definicí remitencí a ODA. Druhá část popisuje situaci v oblasti remitencí v Ghaně a v Nigérii včetně vyčíslení toků remitencí. V této části je také popsán způsob užití a převodů remitencí v dané oblasti. Závěrečná část práce je věnována již samotnému porovnání ODA a remitencí v Ghaně a v Nigérii. Porovnání je realizováno především pomocí vyčíslení obou toků a jejich dopadů na obyvatelstvo a ekonomiku daných zemí. Cílem této práce je poskytnout českému čtenáři ucelený pohled na tuto rozvojovou problematiku, které dle názoru autora v České republice stále není věnován dostatečný prostor.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses