Treasury a jeho fungování v rámci banky - Neubauerová, Lucie (2011)
V této bakalářské práci se autorka zaměřuje na vnitřní aspekty Treasury oddělení komerční banky s následnou analýzou celkových a jednotlivých skupin výnosů s grafickým zobrazením vývoje v měsíčních časových řadách v letech 2006 -- 2010. Cílem práce je zhodnotit funkčnost Treasury a souhrnně analyzovat jednotlivé typy výnosových skupin a zobrazit jejich zastoupení na celkových výnosech. Součástí práce je i stručné odůvodnění nejvyšších výkyvů celkových výnosů i jednotlivých výnosových skupin. Závěr práce přináší nejen komplexní shrnutí a zhodnocení Treasury oddělení, ale snaží se upozornit i na možnosti budoucího vývoje Treasury samotného a poukázat na případné širší užití analyticko-praktických metod.