Analýza bankovních produktů určených ke zhodnocování volných peněžních prostředků pro fyzické osoby - Jírů, Zdeněk (2011)
Bakalářská práce analyzuje a porovnává bankovní produkty zhodnocující peněžní prostředky střadatelů, kterými jsou fyzické osoby. V první části se zabývá vymezením subjektů nabízejících tyto služby. Poté začleňuje nejčastěji využívané depozitní produkty do oblasti bankovnictví, uvádí jejich charakteristiku a vzájemné odlišnosti. Poslední část hodnotí současnou situaci uvedeného klienta a nabízí mu nejvhodnější produkty vyskytující se na českém trhu. Rovněž zmiňuje odlišnosti retailového a privátního bankovnictví - uvádí, podle čeho jsou klienti zařazováni do každé z kategorií, odlišuje priority, nabízené služby, stanovování poplatků a výnosů ze svěřených prostředků a zdůrazňuje individuálnost privátního bankovnictví.