Postavení Singapuru ve světové ekonomice - Loskotová, Marie (2011)
Práce se zabývá především analýzou současného stavu singapurské ekonomiky zahrnující makroekonomické údaje s důrazem na zahraniční obchod a investice, které jsou motorem hospodářství Singapuru a určují hlavní zaměření politické i ekonomické strategie země. Cíl práce je nalézt hlavní příčiny úspěchu této země, pojmenovat je a dále zjistit, jaké výsledky dosahuje Singapur v porovnání některých odvětvích s těmi nejvýkonnějšími ekonomikami světa.