Tvorba manažerského simulátoru pro řízení zásob ve vybrané společnosti - Prokop, Tomáš; Mildeová, Stanislava, 1959-; Filip, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem diplomové práce je vytvoření softwarové aplikace manažerského simulátoru jako základního nástroje pro provádění vlastních simulací. Navržený manažerský simulátor je vytvořen v kontextu taxonomie systémů pro podporu rozhodování. Jde o modelově orientovaný systém, jehož základem jsou mnou navržené modely a nad nimi vytvořené uživatelské rozhraní. V tomto konkrétním případě, kterým se práce zabývá, se jedná o společnost Dynavix, která působí v odvětví výroby navigačních zařízení. Po úvodních teoretických informacích o modelech, počítačových technikách pro modelování systémů a jednotlivých fázích simulačního procesu následuje případová studie. S využitím přístupů systémové dynamiky (vytvořeného modelu a jeho testování) se snaží najít a doporučit vhodné řešení výkyvů v potřebě nákupu navigačních zařízení společnosti Dynavix. Doporučené řešení je ověřeno na základě stanovené hypotézy a jejím testování dle předem vytvořeného testovacího scénáře.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses