Daně z příjmů právnických osob v účetnictví - Kalivodová, Tereza (2011)
Cílem této diplomové práce na téma "Daně z příjmů právnických osob v účetnictví" je ukázat, jaké místo tato daň zaujímá v daňovém systému České republiky, vymezit současnou legislativu, která tuto problematiku upravuje, popsat postupy zjišťování výše daně jak splatné, tak i odložené a jejich následného účtování a vykazování v účetní závěrce. Závěrem je zobrazení vlivu těchto daní na disponibilní zisk účetní jednotky.