Oceňování značky politické instituce - Ságl, Jan; Štědroň, Bohumír, 1948-; Svobodová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
S vývojem politických stran se čím dál více dostávají do středu zájmu právě jejich značky -- politické značky. Politické strany se postupem času přesunuly z bojů na poli ideologií na pole střetu marketingových strategií. Stejně tak voliči přizpůsobili své volební chování více směrem ke konzumnímu způsobu rozhodovaní, ve kterém právě silná značka hraje zásadní roli. Význam politických značek narůstá spolu s intenzitou bojů politických stran o hlasy středových voličů. Tématem diplomové práce je ocenění vybraných značek politických institucí v České republice, na Slovensku, ve Velké Británii a Spojených státech amerických. Cílem této práce je sestavení vlastního modelu ocenění politických značek, založeného na ocenění ekonomického užitku, a samotné stanovení finanční hodnoty politických značek pomocí dvoufázového modelu ocenění diskontovaných peněžních toků.
Vedoucí práce: Bohumír Štědroň
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses