Slovenská dôchodková reforma - Lukačovský, Tomáš (2011)
Práca sa zaoberá dôchodkovým systémom na Slovensku. V prvej teoretickej časti autor predstavuje dôchodkový systém, jeho vývoj a charakteristiku. Rovnako popisuje zrod reformy a predstavuje jej legislatívny základ. V druhej časti analyzuje obdobie po reforme, kedy došlo opakovane k zmene vlády. Kaţdá vláda nastavila dôchodkový systém podľa svojich predstáv a videní. Cieľom tejto práce je tieto zmeny vyčísliť a poukázať na ich reálny dopad či uţ vo forme deficitov, dlhu alebo z pohľadu sporiteľa a jeho vlastného dôchodku.