Využití nástrojů marketingové komunikace soukromých klinik - dosah médií a účinnost poselství - Bumbálková, Blanka; Bártová, Hilda; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce pojednává o komunikační strategii společnosti Asklepion, s.r.o. Cílem práce je analyzovat jednotlivé nástroje komunikačního mixu firmy při působení na cílového zákazníka, zhodnotit její marketingovou komunikaci ve vztahu ke konkurenci a z hlediska účinnosti na základě vlastních výzkumných sond, nalézt problematické oblasti v této komunikaci a pokusit se navrhnout opatření ke zlepšení v těchto oblastech. Teoretická část vytváří základní teoretický rámec pro navazující praktickou část. Jsou v ní popsány specifika marketingové komunikace zdravotnického zařízení a specifika jeho využívání jednotlivých nástrojů komunikačního mixu. Obsahuje také zásady při vytváření úspěšné marketingové komunikace a nastiňuje možnosti hodnocení její efektivity. Praktická část analyzuje marketingovou komunikaci společnosti Asklepion. Zaměřuje se na využívání jednotlivých složek marketingového mixu, hodnocení její účinnosti na základě porovnání s konkurencí a vlastních výzkumných sond, snaží se nalézt problematické oblasti této komunikace a navrhnout nápravná opatření. Hlavním přínosem této práce je komplexní pohled na marketingovou komunikaci firmy Asklepion v širších souvislostech, definování problematických oblastí a nastínění cesty, kterou by se společnost měla v těchto oblastech vydat.
Vedoucí práce: Hilda Bártová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses