Analýza státní podpory finančních produktů - Mizera, Petr (2011)
Tato bakalářská práce je věnována státní podpoře finančních produktů a její roli v podmínkách ČR. Analýza státní podpory je zaměřena na produkty stavebního spoření, penzijního připojištění, životního pojištění a na úvěry na bydlení. Podpora sledovaných produktů má pro klienta význam zvýhodnění finančního produktu, pro finanční instituci je to konkurenční výhoda na finančním trhu, státu slouží jako nástroj pro realizaci záměrů ve veřejné politice a má větší uplatnění v ČR než na Slovensku.