Problematika zemědělských brownfields s expozicí azbestu - Bartoň, Roman; Hadrabová, Alena; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zemědělských brownfields s expozicí azbestu. Úvodní část práce představuje azbest, jeho vlastnosti, historii, zdravotní rizika, důleţité právní normy a pravidla pro nakládání s azbestovým odpadem. V další části práce je představena problematika brownfields a především je spojeno téma azbestu se zemědělskými brownfields. Čtenář se dozví, co to brownfields jsou, jak se člení a jaké vlivy mohou mít na lokalitu. V závěru jsou naznačeny moţnosti financování revitalizace zemědělských brownfields. V praktické části se zaměřuji na problém jednoho konkrétního brownfieldu. Je identifikována bývalá drůbeţárna v obci Kotopeky, popsána její historie, současný stav a moţné budoucí vyuţití včetně moţností financování. Ve druhé polovině aplikační části je vytvořen praktický návod pro občany, kteří chtějí odstranit azbestovou střešní krytinu svépomocí.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses