Financování bydlení - Jiřičková, Martina (2011)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi, jak financovat vlastní bydlení v České republice. V práci se zaměřuji především na hypoteční úvěr a na jeho hlavní charakteristiky. Zmíněny jsou také úvěry stavebních spořitelen, tj. úvěr ze stavebního spoření a úvěr překlenovací. Cílem této práce je analýza aktuální nabídky hypotečních produktů na trhu. Tyto produkty jsem porovnávala na základě nejdůležitějších parametrů, jako jsou úrokové sazby nebo poplatky spojené s hypotečním úvěrem. V závěrečné části jsem uvedla modelový příklad, který shrnuje předchozí poznatky a analyzuje nejvýhodnější produkty na českém hypotečním trhu.