Přístupové podmínky pro Chorvatsko. Brány EU dokořán? - Mouchová, Kamila (2011)
Bakalářská práce se věnuje vývoji přístupových podmínek pro členství v EU formou porovnání procesu východního rozšíření a aktuálního procesu pro země západního Balkánu. První kapitola nastiňuje podmínky a hlavní milníky východního rozšíření, druhá kapitola sleduje strategie a podmínky pro západní Balkán. Třetí část práce se zabývá výhradně přístupovým procesem Chorvatska a jeho problémovým oblastem. Cílem práce je zjistit, jakou mají současné podmínky pro členství v EU podobu a ověřit, zda se od minulého rozšíření zpřísnily.