Podnikatelský plán - Habrnal, Marek; Scholleová, Hana, 1964-; Tyll, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením podnikatelského záměru individuálního podnikatele. Pro rozhodnutí, zda záměr přijmout, či ne, byl vypracován detailní podnikatelský plán, někdy označován jako studie proveditelnosti (feasibility study). Teoretická část pojednává o účelu podnikatelského plánu, rozvádí základní náležitosti podnikatelského plánu, formu a zásady zpracování. Na základě syntézy poznatků z odborné literatury autor dále rozvádí některé nástroje manažerské a ekonomické praxe a jejich aplikovatelnost v podnikatelském plánu. Cílem teoretické části je mimo jiné také poskytnout komukoli vodítko při zpracování podnikatelského plánu bez nutnosti studia obsáhlé literatury. Praktická část se pak již konkrétně zabývá podnikatelským záměrem autora. Na jejím základě by mělo být možné rozhodnout, zda daný záměr realizovat. Jedná se o specifický úzce zaměřený internetový projekt. Použité metody vyhodnocení projektu odkryly potenciál projektu a současně poukázaly na možná rizika. Celý podnikatelský plán pak nachází obraz v použitém moderním přístupu k hodnocení investičních projektů - simulaci Monte Carlo.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses