Transformácia Číny a repatriácia kvalifikovanej pracovnej sily - Kvaššay, Ivan; Šaroch, Stanislav, 1970-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je zmapovanie a analýza informácií ohľadom čínskych emigrantov v západných krajinách so zameraním na komunitu študentov. Ďalším cieľom je analýza ich návratu do Číny po vyštudovaní západných univerzít, prípadne po pôsobení v iných oblastiach, manažmente, inžinierstve a podobne. Práca je rozčlenená do piatich kapitol. Prvá kapitola má za úlohu priblížiť čínsku komunitu v zahraničí so zameraním na vycestovaných študentov. Druhá kapitola je venovaná vývoju čínskych univerzít v histórii. Tretia kapitola sa zaoberá komunitou navrátilých študentov, resp. akademických pracovníkov a ich pozíciou v čínskej spoločnosti. Predposledná kapitola je venovaná vládnym programom a iným motivačným faktorom, ktoré prispievajú k repatriácii kvalifikovanej pracovnej sily späť do Číny. Záverečná kapitola je zameraná na dopady týchto navrátilcov na verejný a súkromný sektor. V závere sme zhrnuli a interpretovali možné trendy v repatriácii a repatriačných programoch pre kvalifikovanú pracovnú silu.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses